Εκδρομές & Δραστηριότητες

Το Γύθειο έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται ανάμεσα σε ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα της Λακωνίας και αποτελεί την ιδανική βάση για να περιηγηθείτε σε αυτά.

Σπήλαια του Διρού

Με έδρα το Γύθειο ή το Μαυροβούνι μπορεί να επισκεφθεί κανείς διάφορα ενδιαφέροντα μέρη. Πρώτα απ΄ολα τη λεβεντογέννα Μάνη. Κατά τον Μυριβήλη, η Μάνη είναι μια μικρή Ελλάδα, ιδιότυπη και εντυπωσιακή, με τόσο έντονο χαρακτήρα, που δε μοιάζει με κανέναν άλλον ελληνικό τόπο. Η διαδρομή παρουσιάζει άγρια ομορφιά. Πετρώδες γυμνό τοπίο, θάλασσα που εισχωρεί στη στεριά σμιλεύοντας εντυπωσιακά ακρωτήρια, επιβλητικά χωριά με τα χαρακτηριστικά πέτρινα πυργόσπιτά τους. Ειδικά το χωριό Βάθεια, στο οποίο έχουν αναστηλωθεί οι περισσότεροι πύργοι, αποτελεί μνημείο μανιάτικης αρχιτεκτονικής.

Μυστράς

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη δεσπόζει η καστροπολιτεία του Μυστρά, με τα επιβλητικά τείχη, τα ανάκτορα των Παλαιολόγων, τις κατοικίες, τις βυζαντινές εκκλησίες και το κάστρο στην κορυφή. Χτισμένη σ΄ένα λόφο στις βόρειες πλαγιές του Ταϋγέτου, φθάνει σε ύψος 621 μ. και αποτελεί εξαιρετικό φυσικό οχυρό, που προστάτευε τον "δρόγγο του Μελιγού" - μια βαθιά ρεματιά που οδηγεί στ΄απρόσιτα καταφύγια, όπου ζούσαν ατίθασες σλαβικές φυλές, οι Μηλιγγοί.

Μονεμβασιά

Από μια λουρίδα γης, τετρακόσια περίπου μέτρα, που συνδέει τη Λακωνική ακτή με το βράχο και χίλια μέτρα παραλιακή διαδρομή θα μπείτε στη Μονεμβασία. Στη θέση της σημερινής γέφυρας υπήρχε παλαιότερα για οχυρωματικούς σκοπούς κινητή γέφυρα.

Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου με έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας που μαζί με άλλα 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην Λακωνία αποτελούν την Κοινότητα Ελαφονήσου.

Κύθηρα

Τα Κύθηρα, ένα πολύ ωραίο νησί, απέχει 2,5 ώρες από το Γύθειο. Υπάρχει εβδομαδιαία ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Κάστρο του Πασσαβά

Tο κάστρο του Πασσαβά βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. απ’ το Γύθειο προς την Aρεόπολη, όπου και σώζονται τα ερείπια σημαντικού φραγκικού κάστρου. Χτίστηκε το 1254 από τους Φράγκους για να ελέγχει την ανατολική είσοδο της Μάνης, πάνω σε έναν απότομο λόφο ύψους 160 μέτρων στη θέση που ήταν η Ακρόπολη της μυκηναϊκής πόλης Λας. ΄Εχει μήκος 180 μ και πλάτος 90.

Το Ιστορικό Γεράκι

Το ιστορικό Γεράκι έχει συνεχή ιστορικό βίο από την προϊστορική εποχή. Είναι διάσημο για τα χειροποίητα κιλίμια του τα οποία έχουν βραβευθεί σε διεθνείς εκθέσεις. Στο χωριό μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ακρόπολη, να ανηφορίσει στο μεσαιωνικό κάστρο, να μελετήσει την αρχιτεκτονική των 30 βυζαντινών ναών του (12ου-15ου αιώνα) και τις σπάνιες τοιχογραφίες.

Μοναστήρια & Χωριά

Στην περιοχή του Γυθείου βρίσκονται επίσης εντυπωσιακά μοναστήρια, όπως της Ζερμπίτσας, της Φανερωμένης, της Γιάτρισσας και άλλα, σε πανέμορφα μέρη.

Πεζοπορία

Γύρω από το Γύθειο υπάρχουν περιπατητικές διαδρομές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και ανέγγιχτο τόπο της λακωνικής Μάνης.

Καταδύσεις

Το Γύθειο προσφέρεται για όλων των ειδών τις καταδύσεις, είτε είναι για ερασιτεχνικές βουτιές με καταδυτικό εξοπλισμό είτε είναι για αλιεία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο μας ώστε να οργανώσουμε για εσάς τη δραστηριότητα που επιθυμείτε.

Θαλάσσια Σπορ

Οργανωμένες δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ όπως τζετ σκι, κανόε-καγιάκ, ιστιοσανίδα, ρίγκο και άλλες, θα τις βρείτε όλες στην παραλία Βαθύ.

Ιππασία

Στο Βαθύ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γύθειο λειτουργεί ιππικός όμιλος που προσφέρεται για μαθήματα ιππασίας κατόπιν επικοινωνίας με το ξενοδοχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο